Je Nier - home

V.Z.W. Nierpatiënten

 

 

 

 

Beste leden,

Door uw dialysebehandeling via de kunstnier in het ziekenhuis of de peritoneale dialysebehandeling bent u vaak noodgedwongen gewend geraakt aan een nieuw levensritme waarin geen plaats meer lijkt voor buitenlandse vakanties.

Genieten van de cultuurhistorische hoogtepunten op Kreta, wandelen op één van de Canarische eilanden een terrasje in de Turkse of Spaanse zon.

Misschien denkt u wel dat dit voor u en uw familie niet meer is weggelegd. Weliswaar bent u meer dan vroeger beperkt in uw vrijheid, maar er even tussenuit behoort zeker tot de mogelijkheden.

‘Vakantie’ blijft voor velen onder ons: een uitkijken naar, een rustpunt en een verlangen om de dagelijkse sleur eens te kunnen doorbreken.

Om aan deze behoefte tegemoet te komen organiseert de v.z.w. Nierpatiënten van Dendermonde, in samenwerking met het ziekenhuis AZ St.-Blasius,  een vliegtuigreis voor onze dialyse- en transplantpatiënten, familie en vrienden.

In de voorbije jaren hebben we reeds heel wat mooie bestemmingen aangedaan :

Torremolinos - Costa del Sol (1995) Benidorm - Coste Blanca (1996)
Playa de las Americas - Tenerife (1997) Kusadasi-Turkije (1998)
Praia da Rocha - Algarve (1999) Santa Ponsa - Mallorca (2000)
Chersonissos - Kreta (2001) Benalmadena - Costa del Sol (2002)
Santa Ponsa (2003) Benidorm (2004)
Benalmadena (2005) Rethymnon - Kreta (2006)
Tavira - Algarve (2007) Side - Turkije (2008)
Kreta - Amoudara (2010) Benidorm (2011)
Torremolinos (2013) Benidorm (2015)
Rhodos (2017)  

De geplande reis in 2009 naar Turkije - Marmaris werd wegens het verhoogd risico van verspreiding van het Mexicaanse griepvirus geannuleerd.

Het mag zeker onderstreept worden, dat onze buitenlandse reizen een ruime weerklank hebben gevonden in andere dialysecentra in Vlaanderen.

Wij gaan echter niet zomaar ‘op reis’.

De keuze van de vakantiebestemming is onderworpen aan een aantal kwaliteitsnormen, zodat wij U een vakantie kunnen aanbieden tegen een betaalbare en juiste prijs/kwaliteit verhouding.

Bovendien willen we garant kunnen staan voor een correcte medische behandeling in een dialysecentrum dat beantwoordt aan onze normen en niet te ver afgelegen is van onze verblijfplaats.

Voor de vakantieplaats kiezen we een land met een aangenaam en zonnig klimaat.

Wat betreft de hotelkeuze, zullen we opteren voor een hotel met een gunstige centrale ligging.

Het hotel moet voorzien zijn van modern comfort, verzorgde kamers, heerlijke keuken en bovendien vlot toegankelijk zijn voor rolstoelpatiënten.

Een lekker buffet en een leuke vakantiesfeer is uiteraard een bijkomend gegeven.

In de buurt van het hotel dienen er voldoende ontspanningsmogelijkheden te zijn : een gezellig terrasje en winkeltjes mogen zeker niet ontbreken.

Wij bieden ook graag de mogelijkheid aan om vrijblijvend deel te nemen aan ‘culturele’-daguitstapjes in de omgeving.

Wij reizen in groep, maar iedere deelnemer kan ‘zijn vakantie’ inkleuren volgens zijn eigen wensen. Uit onze ervaring blijkt dat de ‘gemoedelijke sfeer’ en ‘het samen op stap gaan’ een verrijkende ervaring is voor iedere deelnemer.

 

Voor de reisbegeleiding, kunnen we in ons centrum steeds rekenen op de ervaring en inzet van twee verpleegkundigen van de dialyseafdeling.
Bovendien zorgt één van onze nefrologen voor de medische ondersteuning tijdens de reis, zodat we jullie een adequate en verantwoorde behandeling en bijstand kunnen verlenen.

Wij bieden jullie een reisformule aan, zodat jullie onbezorgd de koffers kunnen pakken en zich geen zorgen hoeven te maken over de administratieve formaliteiten of het medisch gedeelte .

Tijdens het reisverloop staan de begeleiders steeds klaar om te helpen waar nodig, voor het oplossen van praktische problemen, de organisatie en het uitstippelen van uitstappen en natuurlijk niet te vergeten, de hulp bij een vlot verloop van het dialysegebeuren. De aanwezigheid van ‘eigen medisch en verpleegkundig personeel’ wordt zeker ervaren als een hele geruststelling bij onze patiënten.

Bovendien zorgt één van onze nefrologen voor de medische ondersteuning zodat we jullie een adequate en verantwoorde behandeling en bijstand kunnen aanbieden.

De aanwezigheid van ‘eigen medisch en verpleegkundig personeel’ wordt zeker ervaren als een hele geruststelling bij onze patiënten.

In het verleden hebben velen onder U reeds deelgenomen aan een reis georganiseerd door onze vereniging.

Zij kunnen zeker de medepatiënten hun ervaringen meedelen en een stimulans zijn om ook deze stap eens te zetten.

Heb je vragen omtrent dit initiatief ?  Voor verdere info kan je natuurlijk terecht bij de dokters of de verpleegkundigen.

Ook in de toekomst willen we onze dialyse- en transplantpatiënten, familie en vrienden een 2 jaarlijkse reis aanbieden. Geen buitenlandse reis? Dan maken we een leuke bus- dagtrip aan!

 

Namens het bestuur van de V.Z.W. Nierpatiënten,

 

Kris Daelemans

 
 

 

 
     

Inlichtingen via